Cognitieve gedragstherapie

Inleiding

Naast kortdurende motiverende interventies, wordt in de verschillende richtlijnen cognitieve gedragstherapie als evidence based psychosociale behandeling voor problematisch middelengebruik genoemd. Habit Pro heeft ruime ervaring in het verzorgen van scholing in cognitieve gedragstherapie voor problematisch middelengebruik. Zij verzorgt al jaren het blok “Behandeling van problematisch middelengebruik”  in verschillende opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog.

In Nederland zijn verschillende cognitief gedragstherapeutische behandelprotocollen voorhanden in zowel een individueel format (bijv De Wildt e.a., 2011; Merkx, 2014) of groepsgericht format (bij Merkx, 2014; Smeerdijk en Merkx, 2014). Habit Pro heeft ruime ervaring in het trainen van deze behandelprotocollen. Zij verzorgt al jaren het blok  “Behandeling van problematisch middelengebruik”, waarin het trainen van deze protocollen als onderdeel opgenomen zijn.

Habit Pro biedt diverse opleidingsmogelijkheden ter bevordering van de professionaliteit op dit probleemgebied. De verschillende scholingsactiviteiten worden uitgevoerd door  personen die affiniteit hebben met cognitieve gedragstherapie en op de hoogte zijn van recente (wetenschappelijke ) ontwikkelingen op het gebied van cognitieve gedragstherapie gerelateerd aan problematisch middelengebruik.